Acasă Focus Agricol Agroland se listează pe piața AeRO

Agroland se listează pe piața AeRO

de A

Bursa de Valori București (BVB) informează că luni, 1 martie, acțiunile Agroland Business System, societatea care operează cea mai extinsă rețea de magazine agricole din România, vor intra la tranzacționare pe piața AeRO din cadrul Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al BVB. Acțiunile Agrolandvor fi tranzacționate sub simbolul AG.

Debutul acțiunilor Agroland la tranzacționare va fi marcat printr-o deschidere oficială a ședinței de tranzacționare online, care va avea loc 1 martie, începând cu ora 10:00, și va putea fi urmărită live pe canalele de social media ale Bursei de Valori București (Facebook și YouTube).

Compania a derulat în noiembrie 2020 un plasament privat prin care a atras 7,9 milioane lei de la investitori. În cadrul plasamentului privat au fost scoase spre vânzare 1,7 milioane de acțiuni, iar investitorii au plasat ordine de subscriere pentru 8,5 milioane de acțiuni, în valoare cumulată de 38,5 milioane lei, ceea ce a depășit de aproape cinci ori oferta.

Deşi iniţial fusese programat pentru perioada 18 noiembrie -2 decembrie 2020, plasamentul a fost încheiat anticipat încă din prima zi.

Cele 1,7 milioane de acțiuni au fost alocate pro-rata către 137 de investitori, dintre care 3 investitori instituționali și 134 de investitori de retail. Astfel, investitorii care au participat în cadrul plasamentului dețin cumulat 15% din acțiunile Agroland.

În urma plasamentului privat, Agroland a obținut o capitalizare anticipată de 52,9 milioane lei (10,8 milioane euro).

TradeVille a intermediat plasamentul privat și, totodată, listarea societății pe piața AeRO, în calitate de consultant autorizat. TradeVille va continua să asiste Agroland în următoarele 12 luni, ulterior listării, pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.