Acasă Focus Agricol Planuri Malagrow

Planuri Malagrow

de M G

În 5-10 ani horticultura din România va deveni un factor important pe plan internațional, susține Csaba Éber, directorul general adjunct al Malagrow, societate specializată pe biostimulanți pentru legumicultură. Evoluția companiei în România arată potențialul de creștere a domeniului. Mai mult, Malagrow intenționează să abordeze și alte sectoare, precum pomicultura și culturile mari de câmp.

„Reacția pozitivă a producătorilor de legume și fructe la noile tehnologii și soluții profesionale de suplimentare a substanțelor nutritive este un semn clar al evoluției horticulturii în direcția dezvoltării și inovării”, se arată într-un comunicat de presă al companiei. Malagrow consideră anul 2019 ca unul „de orientare”, cu intrarea și sondarea pieței românești și identificarea oportunităților. „În 2020 am reușit să accelerăm procesul început în ciuda incertitudinilor cauzate de epidemia de coronavirus și a crizei din perioada imediat următoare”, a spus Csaba Éber. Potrivit acestuia, dezvoltarea companiei a fost notabilă, de la construirea unor depozite proprii și până la crearea unui parteneriat cu Mega Image, prin care Malagrow a devenit furnizor de biostimulatori pentru cei peste 180 de producători horticoli cu care lucrează.

„Obiectivele noastre pentru anul curent sunt chiar mai ambițioase: în vederea continuării dezvoltării dorim să triplăm numărul distribuitorilor și vânzătorilor cu care lucrăm, iar alături de activitatea noastră direcționată mai degrabă spre legumicultură ne vom apleca mai mult și asupra culturilor arabile și pomiculturii”, precizează comunicatul.

„Toate acestea sunt fezabile pentru că horticultura românească se află într-o etapă de dezvoltare favorabilă. Condițiile naturale, vasta tradiție horticolă reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea vertiginoasă a ramurii. Mai ales că se bucură și de participarea unei comunități de producători relativ tineri, un avantaj inestimabil al României în comparație cu societățile agrare îmbătrânite din alte țări”, a spus oficialul companiei.

Malagrow este furnizor de biostimulanți extrem de performanți, îngrășăminte foliare și alte produse pentru fermierii de horticultură și distribuitorii săi din multe țări din Europa. Compania are peste 30 de ani de experiență internațională în sectorul horticol. În România, Malagrow distribuie produsele Valagro care sunt fabricate în Italia.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.