Acasă Focus Agricol APIA așteaptă cererile pentru subvenționarea motorinei din trimestrul IV 2020

APIA așteaptă cererile pentru subvenționarea motorinei din trimestrul IV 2020

de M G

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) primește cererile pentru decontarea subvenției la motorina folosită în agricultură în ultimul trimestru din 2020. Pe de altă parte, de câteva zile abia a început rambursarea ajutorului de stat la motorină aferent perioadei aprilie-iunie 2020.

„Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020)”, se arată într-un comunicat de presă al APIA.

Cererile se depun la Centrele Judeţene ale APIA, respectiv al Municipiului Bucureşti, de către administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul/reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură a cărui valoare unitară este de 1,5258 lei/litru.

Pe de altă parte, la sfârșitu lui 2020, APIA a demarat plata aferentă ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură pentru cantităţile de motorină utilizate în perioadele 1 aprilie – 30 iunie 2020, trimestrul II din 2020. Pentru această perioadă, valoarea subvenției ce urmează a fi plătită este de 176,72 milioane lei pentru un număr de 17.540 beneficiari cu cantităţile de motorină determinate cu acciza redusă de 115.835.265 litri.

 

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.