Acasă Focus Agricol Egiptul vrea să revitalizeze tractorul românesc

Egiptul vrea să revitalizeze tractorul românesc

de A

Egiptul a propus inițierea unui proiect de revitalizare a tractorului românesc U650 folosind cele mai noi tehnologii, pentru a satisface necesitățile piețelor africane. Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Iulian Cristian Simu, a avut la începutul săptămânii o întrevedere, la Cairo, cu general locotenent Abdel Moneem El-Terras, președinte și director general al Organizației Arabe pentru Industrializare (OAI). La întâlnire a participat și Mihai Ștefan Stuparu, ambasadorul României în Egipt, precum și reprezentanți ai unor companii românești.

„Dialogul s-a axat pe intensificarea relațiilor economice româno-egiptene și capitalizarea pragmatică a oportunităților de afaceri existente atât în industria de apărare și sectoarele conexe (IT, comunicații, securitate cibernetică etc), cât și în alte domenii de interes pentru ambele părți (agricultură, industria prelucrătoare, construcția de mașini-unelte etc)”, a anunţat ministerul.

„Președintele AOI, Abdel Moneem El-Terras, și-a exprimat, totodată, convingerea că relațiile bilaterale dintre cele două țări vor continua evoluția pozitivă, inclusiv în plan economic și comercial. Din partea conducerii OAI a fost subliniată importanța creșterii investițiilor în Egipt și pentru realizarea de transfer tehnologic din România spre Egipt. În acest sens, partea egipteană a propus inițierea unui proiect de revitalizare a tractorului românesc U650 folosind cele mai noi tehnologii, pentru a satisface necesitățile piețelor africane”, arată ministerul, în comunicat.

Secretarul de stat Iulian Cristian Simu a prezentat capacitățile industriei românești de apărare și importanța strategică a acestora în cadrul relațiilor economice bilaterale, având drept scop cooperarea pentru exportul de tehnică militară românească și pentru asigurarea de asistență tehnică în Republica Arabă Egipt. De asemenea, oficialul român a pledat pentru dezvoltarea de parteneriate între companiile românești și cele egiptene care să creeze premizele necesare pentru accesarea pieței egiptene sau pentru a dezvolta proiecte comune pe terțe piețe.

Discuțiile au continuat la nivel individual între reprezentații companiilor românești și reprezentanții cu putere de decizie ai OAI din domeniile de interes prezentate anterior.

Egiptul reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României în zona Africii. În primele 9 luni ale anului 2020, schimburile comerciale româno–egiptene au totalizat 452,58 milioane dolari, din care exporturile României au reprezentat 364,17 milioane dolari și importurile 88,41 milioane dolari.

OAI este o companie de stat care a fost înființată în 1975 și a fost formată inițial din reprezentanți ai Egiptului, Arabiei Saudite, Uniunii Emiratelor Arabe şi Qatar-ului, pentru a coordona și controla dezvoltarea colectivă a industriei arabe de apărare. Începând din 1993, Egiptul este singurul stat membru al acestei organizații. OAI deține în portofoliu 12 fabrici și are aproximativ 16.000 de angajați, din care 1.250 sunt ingineri. OAI este una dintre cele mai mari companii din Egipt, cu interese de afaceri atât în sectorul industriei de apărare, cât și în cel al transportului civil.

din aceeasi categorie

Comentează

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.