Clubul Fermierilor Români a lansat ediția din acest an a Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”, care a ajuns la cea de a patra ediție. Programul a avut mare căutare și de această dată, peste 100 de tineri fiind selectați pentru a urma cursurile care să-i pregătească să preia afacerile familiei sau pentru a deveni lideri în comunitățile rurale unde activează.
Agricultura este o afacere 100% privată, care trebuie să respecte reguli, pentru că se adresează populației, a declarat Florin Ciolacu, directorul executiv al Clubului Fermierilor Români, luni, la București, la lansarea celei de a 4-a serii a Programului „Tineri Lideri pentru Agricultură”. De altfel, toți reprezentanții conducerii asociației au ținut să le transmită aspiranților responsabilitățile ce le vor reveni în calitatea lor de lideri în domeniul agricol și în comunitățile rurale. „Dumneavoastră, tinerii, trebuie să introduceți inovarea în agricultură și să schimbați mentalități, inclusiv a autorităților”, a ținut să precizeze Dan Hurduc, membru în Consiliul Director și fost președinte al Clubului.
La această ediție a programului vor participa peste 100 de tineri. Programul se desfășoară pe parcursul a șapte luni și cuprinde cursuri de pregătire în următoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare și vorbire în public; diplomație și protocol; vânzare și tehnici de negociere; marketing în agribusiness; resurse umane; simulare de business; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activități practice și studii de caz, iar transferul de cunoștințe, metode și concepte se face prin ancorarea lor în afacerea de familie.
Cursurile sunt obligatorii și se vor derula în perioada octombrie 2022 – aprilie 2023, la București, câte o săptămână pe lună.
Lansat în anul 2019, programul „Tineri Lideri pentru Agricultură” se adresează tinerilor cu vârsta de până la 35 ani, absolvenți de facultate, copii ai fermierilor membri în Clubul Fermierilor Români sau tineri proveniți din familii de fermieri (cu exploatația înregistrată la APIA). Obiectivul Clubului Fermierilor Români este de a pregăti peste 1.000 de tineri fermieri până în anul 2027.